En helg utan stress

Magnus å Annika vann!
GRATTIS PAPPA!!!
Får jag be om största möjliga tyyyssssssstnad?!




Lite besviken ändå
I vääääääg!

Nattligt uppdrag

Mmmm
Cheesecake!
Klassisk, fryst cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 6 st digestivekex
Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret (gärna i matberedare eller med elvisp). Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Slå i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Dekorera gärna med pudrat florsocker och färsk frukt eller bär.
Nyårscheesecake, med banan och
chokladtryffel
En riktig festkaka! Serveras lättfryst och är utmärkt att laga dagen före festen.
Till 8 personer
Du behöver:
- 8 digestivekex
- 100 gram smör
- 1 msk ljus sirap
- 3 bananer
- 400 gram naturell färskost
- 3,5 dl vispgrädde
- 1 msk pressad citronsaft
- (1 tsk finrivet citronskal)
- 200 gram mörk choklad
- 1,5 dl socker
- 1 dl florsocker
- 1 krdm vaniljpulver
- Vit choklad till dekoration
Gör så här:
Krossa kexen, gärna i mixer. Smält ner 50 gram av smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen. Pressa smuldegen i botten på en springform, 24-26 cm.
Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och eventuellt rivet citronskal. Grovhacka elle mixa 20 gram av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda ner socker och färskost och rör eller mixa slätt.
Vispa 2 dl av grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen.
Undertiden som kakan kyls gör du chokladtryffel till täcket.
Grovhack chokladen. Koka upp 1,5 dl av grädden och smält ner 50 gram av smöret. Tag av från plattan och vispa ner chokladen tills allt löst sig. Blanda ner vaniljen.
Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna, men fortfarande går att röra.
Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladtryffel i ett jämnt lager. Ställ in kakan i frysen och låt stå över natten. Tag fram och lägg upp på serveringsfat cirka en halvtimme före servering och dekorera med riven vit choklad.
a