Mums!

Mangogryta
ca. 2 portioner

fläskfiléytterfile efter hunger (el färsk/kokt  "jul"skinka, den kokta behöver inte kokas länge)
1 lök (som du kan greppa med fingertoppana (nästan) emot varandra.)
0,5 tsk sambal oelek
ca 1 tsk hackad vitlök (efter smak)
1 dl vatten
2 tsk smör
1-2 tsk olja (ej oliv)
0,5 buljongtärningar (jag tog 75/25% grönsak, höns)
0,5 tsk soja
ca 1dl grädde gärna lite magrare
5 msk mango chutney (kan uteslutas om lite mango får koka med 2min)
mango efter tycke å smak (måste dock vara med annars blir det inte lika gott tro mig!)

(Jag tog även i gröna ärtor, majskorn, palsternacka i bitar. Det blir lite nyttigare å mer mättande.)  =)

Skär köttet i skivor och bryn i smöret. (här hade jag även i lök, palsternacka)
Flytta till en gryta.
Tillsätt sambal, hackad vitlök, vatten, buljong, soja, grädde och chutney. Låt koka ca 10min.
(nu hällde jag i ärtor, majs som jag lät koka upp.
Tärna mangon, häll i och smaka av med salt och peppar.
Dekorera gärna med mango i bitar!
Gott med ris och en sallad till!

Tips! Jag använde färsk mango, men det finns fryst oxå som går lika bra låt den tina först bara. 
Om du får mango över varför inte äta den med vaniljglass? Det gjorde jag. Se bara till att den är riktigt mogen! (annars e det inte lika gott)

Hoppas du vågar testa detta recept som kommer bli en favorit hos mig! =)


Lever du?

Hör av dig!
Hoppas du förstår att jag saknar dig!
Du vet vem du är...

En bild på måfå ur mitt arkiv




Jag hade ingen aning va det var för bild när jag valde den.
Det va först nu som jag såg vilken det var.
En bild på en pionknopp från min trädgård.


Ser du något mindre? ;)