< Safiren - script language="JavaScript" type="text/javascript">

Världens bästa kanelbullar

Nu börjar min förkylning att äntligen släppa! =) Har inte hostat så mkt idag, så det känns bra.
Kan det vara för att jag vaknade tre idag? :P
Min helg har varit kanon, dock bestod nätterna av hosta...
Men jag lyckades ändå med Smyrna, bullbak, 2 (!) timmars kvälls promenad i Göteborg, och pingis på skolan...
Sen köpte jag en kofta/klänning på Lindex, mysig som bara den! =)

Nu ska jag sova som sista man ut ur skolbyggnaden (typ som vanligt... :P )








Så här blir kanelbullarna riktigt smarriga.
Snyggast blir de om man formar dem till knutar, snabbast går det om man rullar ihop degen och skär i skivor. Jag gjorde till och med bollar med fyllning i mitten, vilket resulterade i mycket saftiga goda bullar!:)

5 dl   mjölk
50 gram   jäst, för söta degar
1,5 dl   strösocker
0,5 tsk   salt
1 tsk   kardemumma, malen
15 dl   vetemjöl, -16 dl
125 gram   smör, rumstempererat
1 st   ägg, till pensling
    pärlsocker, till garnering
Fyllning
125 gram   smör
1,5 dl   strösocker
2 msk   kanel, mald





Tillagning

40 - 50 bullar

1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

3. Rör samman fyllningen.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.

5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Eller kavla ut degen till en platta som är ca 35x40 cm. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.

6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.

Recept: Ingrid Eriksson- Tasteline.com



Har köpt stegräknare så i morn blir det till att gå några tusen steg... Måste ta igen det jag inte gick under helgen... :P


69 kronor på Clas Ohlson




Ingredienser

Kommentarer
Postat av: Lydia

svar: okej :D Jo det är bra att ha nu när det blivit så kallt. Saknar dig och längtar tills vi ses! Jag såg att du hade ringt men det var för sent då för att ringa.



Kramar <3

Postat av: Lydia

svar: jo men du vet hur man tänker ibland :P

Men oj, vilken ahde du tänkt läsa? Vad glad ajg blir! :D



Syns snart <33

2009-10-06 @ 11:20:44
URL: http://singingbell.blogg.se/

Vad ska du säga nu då?:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress:

URL:

Åsikten:

Trackback